Taas on päässyt vierähtämään tovi edellisestä päivityksestä... kaikenlaista on tullut puuhailtua eikä aikaa blogin säännölliselle päivitykselle ole ollut(saatika energiaa siihen). Mut jospa tää tästä, nyt täytyy yrittää olla nopea ennenkuin pikku assistentti päättää tulla auttamaan oikeinkirjoituksessa...

Viime vuoden alussa laitoin fbssä tilapäivitykseen siellä kiertäneen jutun, jossa siitä päivityksestä tykänneille(max viidelle) tehdään omin pikku kätösin jotain joka sitten lähetetään sen vuoden kuluessa perille. Pääsin suhteellisen helpolla, sillä ko. tilapäivityksestä tykkäsi kaksi. Ja sit menin ja unohdin koko homman!
Viime kuun alussa sit joku ilta just ennen nukahtamista muistin tämän unohtamani homman, ja tottakai piristyin siitä sen verran et piti ihan alkaa miettimään mitä kummallekin tykkääjälle tekisin. Siinä aikani vaihtoehtoja mietittyäni keksin yhden suunnitelman, ja pistin ideat ylös(siinä pelossa et unohdan ne taas...). Seuraavana päivänä pistin pienimuotoisen tehtaan pystyyn, ja mitä sain valmiiksi, no, katsokaa itse!

Toisella tykkääjällä oli kome tyttöä, joista pienin vajaan vuoden. Isommilla tytöillä oli niin kauniit hiukset, et ajattelin tehdä jotain, mistä kaikki lapset tykkää: ponnareista! Minulla on vielä loputon nappivarasto(kuvassa ponnareiden alla), joten sieltä vain kivaa nappia etsimään.

Lankana Novitan tennessee, koukkuna oli 3.5mm, langan kulutus huimat 6g/kukkanen
Kukan ohje on Virkkauksen ilo- kirjasta, ja jos kukka näyttää tutulle, niin kukkaa olen käyttänyt aiemmin anopin ja siskonsa pipoissa koristeena. kukka on kaunis, nopeatekoinen ja ilmeisen monikäyttöinen.
Tässä kuvassa näkyy kukan taustapuoli, minne kiinnitin tuommoiset vähän pienemmät ponnarilenkit.

Ja koska omat tytöt näki myös nämä kukat, halusivat hekin omansa. Joten virkkuukoukku heilumaan vaan!

 Tämmöiset kukat tytöt halusivat, itse valikoivat nuo napit noihin kukkiin. Lankana edelleen Novitan Tennessee samalla koukulla, kulutus samaa luokkaa.
Tässä ponnari keskimmäisen lapsen päässä, näkyy tuo koko ehken paremmin tästä

 Tämmöisen kukan tein sille toiselle tykkääjälle. Hänellä on kaksi tytärtä, joista nuorempi on samanikäinen mun keskimmäisen kanssa.
 Tämä kukka on sitten ihan täysin omasta päästä, piti saada vähän vaihtelua virkkaustehtaaseen. Tämä on hieman pienempi kuin nuo edelliset, enkä tullut merkanneeksi kulutusta saati koukun kokoa, muttei tuskin kovin merkittävää eroa edellisiin kukkasiin.

Vaikka kuvista huomaa ettei päiväykset osu kohdilleen, on nämä kaikki tehty peräjälkeen. kuvaaminen on vaan pitänyt tehdä sillon kun kerkiää, niinkuin asiat yleensä lapsiperheissä tahtoo olla. Tämän kuvan otin juuri ennen kuoreen laittoa, ja sit pitikin jo lähteä kiireellä pihalle(tytöt odotti kuumissaan eteisessä ja äiti vaan kuvaa kukkaponnaria... Tämä se on sitä reilua meninikiä, jos mikä!
Sit minua pyydettiin neulomaan yksi pari sukkia poikavauvalle. Olen monessa blogissa nähnyt Junasukkia, ja aina miettinyt et tuommoiset pitäis kyllä tehdä itsekin. Jostain syystä aina aiemmin se neulominen on jäänyt, mutta nyt päätin vihdoin ja viimein tehdä sukat. Löysin lankalootasta ihanan vaaleansinista merinolankaa, ja eikun puikot heilumaan.

Nämä oli tosi nopeat tehdä! Ohjeesta poiketen tein hieman pienemmät näistä sukista, kun tuntui että noihin olisi tullut tosi pitkä tuo jalkaterän osa muuten. Toivottavasti on vauvalle sopiva.

Lanka oli Arwettaa, puikot oli 2,5mm sormikaspuikot. Lankaa sukkiin kului 25g. Ohjeen löytääpi halukkaat täältäpahoittelen kuvan huonoa laatua, näköjään kämera otti ja tärähti kuitenkin hieman kuvatessa

Sama henkilö, joka pyysi neulomaan vauvalle sukat, kysyi olisinko tehnyt hällekin sukat. Toki lupauduin neulomaan, ja kun kerrottiin millasta sukkaa tahtoo niin oli helppoa etsiä lanka omista laareista.
 Näitä sukkia neuloessa kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä magic looppia siten, et neuloin yhden sukan kerrallaan. jep. Tarvinneeko sanoa, et musta tuli samantien taikalenkin intohimoinen kannattaja. Olin jostain syystä saanut päähäni, et loopilla olis tosi monimutkaista neuloa, mut vielä mitä, nää sukat valmistui parissa päivässä, enkä IKINÄ ole saanut tehtyä sukkaparia parin päivän aikana!! Ottaen huomioon et mulla on (edelleen) ne kolme lasta joista nuorin viihtyy tissillä(tai viihtyi, se tissittely lopetettiin tänään, eilen sanottiin tissille heipat. tyttö on 1v2kk, eikä se imetys enää niin kovin mukavaa ollut, kun ei tuo malta pysyä aloillaan vaikka maitoo pitikin saada äidiltä) eikä neulomisaikaa liiemmin ole...

Lankana käytin Novitan 7veikka Polkkaa jo postuneessa sävyssä, ja sit oli myös perus 7veikkaa harmaana. kulutus oli 79g.
Puikot oli kokoa 3,5mm. Raidat tein niin, et varressa oli ensin 4krs polkkaa ja 3krs harmaata, ja kantapään jälkeen ne meniki toistepäin. Sukka on kokoa 35-36, ranskalainen kantapää.

Sit mie keksin et mie tarviin itelleni uudet lapaset. olin jo yhden saanut valmiiksi, kun Keskimmäinen lapsi tuli HYVIN vihaisena tivaamaan enkö aiokaan IKINÄ neuloa niitä HÄNEN lapasiaan?!? Puhetta lapasista oli ollut varmaan jokin pari vuotta sitten, ja lisäksi tytöillä on varmaan 20 paria erilaisia lapasia ja sormikkaita( avokin mummon neulomia tahi sit anopintekeleen kaupasta ostamia. ja oon minäki joskus ostanut sormikkaat tytöille kun niiden sormia paleli vaikka oli lapaset kädessä), niin arvelin et tuleeko niille lapasille edes käyttöä... Eipä auttanut kuin jättää omat lapaset hollille, käydä ostamassa kauoasta tarpeeksi isot pyöröpuikot lapasten looppausta varten(ai niin mitkä sormikaspuikot? mitä ne on?), ja eiku neulomaan. Sit mie sain ne valmiiks, niin muistin et hitsi vie, mul ei oo sopivia koristuksia. Eiku Tiimariin ja sit hieman käyhempänä(äiti vähä innostu helmi/paljettihyllyllä) kötiin ja homma eteni valmiiksi asti

Näistä tulee mulle mieleen ihan selvästi Lemmikki-kukka, vaikka noita kukkia kirjoessa mitään sen kummempaa tavotetta ei ollut, kunhan vaan saisin edes kukan näköistä jälkeä... Olishan se hyvä et se, minkä toivoisi näyttävän kukalle, näyttäisi myös siltä eikä miltään epämääräiseltä lankahommalta.

Lankana näissä on se Novitan alpakka, jota kului(kirjailuineen ja koristeluineen) 22g 2,5mm pyöröillä. Noita kirjailuja tein pitkälle yöhön kun en malttanut lopettaa ennenkuin molemmat kukat on valmiita. Nää on kyllä nätit, ihan itseä sen kummemmin kehumatta, olen kyllä tyytyväinen. Ja tottakai pitää tehdä isosiskolle kans lapaset... joten neulominen jatkuu vaan.... 

esikatselusta huomaa et joutunen joko muokkaamaan tätä sivupohjaa, tai ettimään kokonaan uuden, mut siihen ei nyt aika riitä. Mut sitä sit ens kerralla.