Olen aina sanonut lempivärikseni oliivin, ja ihana värihän se onkin. Olen kuitenkin huomannut että takavasemmalta on tullut ajan saatossa myös muita tosi kivoja värejä: oranssi, turkoosi, sammalenvihreä... ja viimeisinpänä Petrooli. Oikeastaan ihastuin väriin silloin kun Novita toi lankahyllyille 7 veikkaa ja isoveikkaa petroolinvärisenä. En vain tullut silloin ostaneeksi ko. väriä, kun ajattelin et tokihan noin ihana väri jää lankakarttoihin pidemmäksi aikaa. No, värin tuotanto loppui, eikä minulla ollut sitä yhtään varastoissani. Kunnes kesällä Ylöjärven reissulla ostin Laukaanhovin kaupasta(en nyt muista sen nimeä, joku säästötalo tai jotain?) pari kerää 7veikkaa. Kauan Piti miettiä, mitä TODELLA haluan noista langoista, tytöt ehdottelivat vaikka mitä hameista kenkiin, ja matosta barbin vaatteisiin.

Sitten vuodenvaihteen tienoilla huomasin, että yhdet sukkani olivat kuluneet puhki, enkä tietenkään siihen hätään löytänyt mistään(!) toisia parillisia villasukkiani mistään... Joten ongelma ratkesi sillä. Enää piti vain miettiä millaiset sukkaset haluan, noin ihana väri kun ansaitsi jotain muuta kuin perus 2o2n villasukat ilman mitään krumeluureja. En nyt sano sitä että perustavisvillasukissa olisis mitään väärää, mutta kun itselleen on nimenomaan tehnyt sellaisia, jotta saa mahdollisimman pian jotain lämmittämään alati palelevia varpaitaan, halusin kerrankin tehdä jotain vähän "hienostelevaa" itselleni. Tai varpailleni. 

Siinä miettiessäni muistin tehneeni kaverilleni syksyllä mustat sukat, jonka mallikuvio oli mielestäni tosi kiva, mutta mustan langan neulominen ei ollut yhtään niin kivaa syksyn pimeinä iltoina. Siispä otin revanssin mallikuvion kanssa, tällä kertaa ihanan petroolin 7veikan kanssa. Lankahan on ihanasta väristä huolimatta aika tummaa, joten apukeinoja tämänkin sukan kanssa tarvittiin. Onneksi olin ostanut itselleni jalkalampun, jolla oli tosi hyvä neuloa, ja valmistakin tuli ilman kirosanoja(no, välillä piti, kun tytöt halus ite istumaan mun neulekiikkutuoliin, nauttimaan mun neulelampun suomasta valosta. Eikä se neulominen onnistunu sohvaltakäsin, kun tytöt sammutti olkkarin valot. mut se siitä).

On ne vaan niin nätit! Vähän ovat käytössä löystyneet, joten ensikerralla voin huoletta tiputtaa omaan jalkaani tulevien sukkien silmukkamäärää 40stä 36:en, tai ehkä jopa 32:en. tai vaihtoehtoisesti neulon 3,5mm puikoilla(sillon pitää kyllä hommata bambupuikot, enää ei hotsita neuloa kilistellä metallisilla kun on tottunut käyttämään noita puisia/bambuisia)

Lankaa näihin kului 92 grammaa nelosen puikoilla. Ranskalainen kantapää, joustin tuttuakin tutumpi 2n 1o kiertäen, ja kärki kavennettu sädekavennuksella. Käytössä olleet päivittäin, Tykkään kovasti! Nää valmistui sopivasti lämmittämään jalkoja omana synttäripäivänä, oli kiva aloittaa uusi vuosikymmen uusissa, lämpimissä ja ihanan värisissä villasukissa!