Pari-kolme vuotta sitten ostin eräästä kirpparityylisestä kaupasta nahkaisen rahin, kun se oli ihana! Kovaan ja rakastavaan käyttöön se onkin meillä päässyt, sen lisäksi et siinä on tosi hyvä lepuuttaa jalkoja, siinä on myös oikein mukava istua. Voisin kuvailla rahia enemmänkin, mutta taidan näyttää kuvan, niin näätte omin silmin.

Rahi on ollut piirun verran väärän värinen, ja minun onkin ollut monesti tarkoitus tehdä tuolle virkkaamalla päällinen. Toteutus on vaan aina jäänyt. Kun sitten tuon rahin päälliseen tuli pieni palkeenkieli(tuohon keskinapin lähellä olevaan vaaleaan kohtaan siis), tuli semmonen pakkotilanne ja oli alettava sanoista tekoihin. Muistelin nähneeni isoäidin ympyrän ohjeen jossain monista käsityölehdistäni, mutten lehtiä selaamalla löytänytkään ko. ohjetta mistään! Onneksi on Ravelry, ja siellä kahelit. Siellä kysyin et olinko nähnyt unta, vai onko semmonen ohje olemassa, niin heti vastattiin minkä lehden numerossa ko. ohje on. Ja eiku hommiin!

Tykkään! Ohje löytyi moda 4/2011-lehdestä, mutta olin aika pettynyt, kun ohje muttui hyvin ympäripyöreäksi kolmen ensimmäisen kerroksen jälkeen. Tietty ympäripyöreäähän siinä virkataan, mutta (jos jollekulle jäi epäselväksi) niin ohje olisi saanut olla tarkempi. Tietysti kun kyseessä on suhteellisen yksinkertainen malli, ja kuviokaan ei monimutkaisuudellaan säikytä, ei ole tarvetta toistaa samaa montaa kerrosta putkeen.  Jäi vaan vaivaamaan, kun koko ajan sai purkaa, kun oihjeessakin sanottiin et lisää ketjusilmukoita/pylväitä tarpeen mukaan jotta tekele pysyy tasona. Mulla kun se alkoi kupruilla aika usein, niin ei hirveesti innostanut virkata kolmea kerrosta ja huomata et purkuu menee kaikki. Loppujen lopuksi aloin lisätä pylväitä omalla tavallani, kun ketjusilmukoiden lisääminen(eli isommat aukot) ei näyttänyt yhtään hyvältä.

Päälliseen meni mustaa lankaa yhteensä 391 grammaa. Lanka oli 7 veikkaa, paitsi kaksi viimeistä kerrosta virkkasin Nallea(ensinnäkin 7 veikkaa jäi viimeisen kerroksen jälkeen niin vähän ettei se olisi enää riittänyt kokonaiseen kerrokseen, ja ohuemmalla langalla ja pienemmällä koukulla sain "pyörylää", siis pussia kavennettua). Koukkuina käytin 4.0 ja 3.0. Yllättävän vähällä väkivallalla sain päällisen paikoilleenkin. Ajattelinkin että jos päällinen sattuu käytössä venähtämään tai alapuoli lörpähtää, saan pujotettua alareunaan kuminauhaa jolla saan alareunan pysymään siellä missä pitääkin. Ja nythän rahi sopii paremmin meidän sisutukseenkin, erityisesti kiikkutuolin kaveriksi(joka on musta. Tosin siitäkin on ukki aikoinaan istuessaan kuluttanut tietyistä kohdista maalipinnan puhki, niin siltäkin kantilta molemmat sopivat toistensa seuraan kuin paita ja peppu).

Tähän Loppuun ajattelin kertoa, et meille muutti pari peikkolasta, tai sitten kasariluku tuli takasi... kattokaa vaikka ite! =)