Kiitoksia kaikista kommenteista! Niitä on kiva lukea, vaikka olen tosi huono niihin vastaamaan saati ylipäätään kommentoimaan muiden blogeissa...  

 

Mulla on ollut tapana viimeaikoina mielummin neuloa aikuisille(ja miksei myös lapsillekin, vaikkei ne taida niin kovin noista pehmeistä paketeista välittäkään) jotain kuin ostaa jotain minkä tarpeellisuudesta ei välttämättä ole tietoa. Yleensä neulottua tai virkattua lahjaa arvostetaan enempi, onhan sen valmiiksi saattamiseen mennyt enempi aikaa kuin valmiin tuotteen/tavaran ostamiseen kaupasta. Tietty lahjaa arvostetaan vieläkin enemmän jos se on sopiva ja tarpeellinen.

Tajusin tässä päivänä eräänä, että isälläni on tämän kuun loppupuolella synttärit. Pyöreitä hän ei tänä vuonna täytä, mutta ajattelin silti pienen muistamisen olevan paikallaan. Hetken piti miettiä mitä neuloisin, viime vuonna neuloin sukat, ja pilkkihanskatkin tein jonakin vuonna joululahjaksi. en siis halunnut tehdä nyt kumpaisiakaan(sukat kyllä ajattelin tekaista jouluksi, mutta se siitä), vaan sitten mietin tarvitsisikohan isäni pipoa. Isäni (ainakin joskus) on kova käymään verkoilla, ja ajattelin että näin syksymmällä järvellä käydessään voisi olla ihan paikallaan olla pipo päässä, ja siitähän se idea sitten lähti. Tovi piti kyllä pohdiskella onko isäni kovin kova kutiamaan päänupistaan, mutta kun en oikein voinut/halunnut/viitsinyt kysyä suoraankaan pään kutiavuutta, saati sitä onko pipolle tarvetta(enhän nyt halunnut pilata yllätystä), niin heitin mietteet romukoppaan ja nappasin ensimmäisenä käteeni osuneen lankakerän ja aloin neuloa(tosin tuli kyllä mietittyä väriäkin, liekkö tää väri parempi kuin tuo...).

Tämmöinen siitä piposta nyt sitten tuli. Ihan kivannäköinen, vaikka ärsyttää kun jostain syystä noiden vasemmalle kulkevien silmukkaketjujen käsiala on epätasaista ja sanoisinko jopa rumaa.(kuvasta ei kannata välittää, tukka on miten sattuu, ja naamakin punoittaa, kaverin luona oli sisällä kuuma, eikä se kuumuus pihallakaan helpottanut pipo päässä. ja olemus näyttää muutenkin hyvin naturaalilta ;)).

Lanka oli Novita Katjaa, jota meni pipoon aika tarkkaan yksi kerä, 49g. Puikkoina käytin nelosuon pyöröjä, mutta siinä vaiheessa kun olisi pitänyt vaihtaa sukkiksiin, huomasin ettei nelosen sukkikset ollu vapaana. nappasin sitten 3,5 ja ihan hyvin se homma pelitti niilläkin. 

Niin, pipon annoin jo tässä viikonloppuna kun en muista kuitenkaan ajallaan sitä antaa. Askarrellaan vaikka synttäpäiväksi typyjen kanssa kortti/kortit ja pistetään Kustin matkaan...

 

Satuin sitten näyttämään anopille valmista pipoa, niin hän sovitti pipoa päähänsä ja ilmeitti pipon syvyyden olevan täydellinen, löysyyden juuri sopiva ettei kampaus mene ihan lyttyyn, ja muutenkin pipon olevan sellainen kuin hän pipolta haluaa. Että varmaan tekaisen hällekkin samanlaisen pipon... :)