tuli tehtyä tässä jokunen tovi siten sukkia. tai no, lähinnä koko alkuvuosi on näihin mennyt, ovat kyllä jo olleet valmiina ja kuvattunakin... laiskuus vaan tahtoo iskeä siinä vaiheessa kun pitäis kuvia siirrellä kameralta koneelle(ja mielellään talteen ulkomuistiin, koneen toimivuus kun on vähän niin ja näin)


siinäpä ne. Kaikkiaan 5 paria koon 43 sukkia, ei todellakaan omaan jalkaan eikä edes avokin. Eräs tuttava pyysi tekemään sukat, pidemmällä varrella jotta ei koivet jäädy metsällä ollessa. Aikaa annettiin seuraavaan talveen asti, eli ihan hyvissä ajoin sukat sain neulottua. En tiedä olenko maininnut asiasta aiemmin, mutta minua uhkaa totaalinen tylsistyminen(ja tekelettä ufoutuminen) mikäli teen useampia täsmälleen samoja neuleita/virkkuita peräjälkeen. Yleensä sukissa se ilmenee toisen sukan syndroomana. Sainkin miettiä jokaiseen sukkapariin jonkin jutun, mikä pitäisi mielenkiintoa yllä, eikä vaikuttaisi entisen toistolta(varsinkin kun näitä sukkia varten unohdin kaikki muut käsityöt, tai ainakin ne piti piilottaa ettei nyt vallan innostu muista ufoista)


Tässä ensimmäisen sukkaparin toinen sukka(sukat on esitelty erikseen yksittäin, avokilla oli aina molemmissa jaloissa sukka, tosin eri pareista, kun eihän lauman johtajauroksella ole yksinkertaisesti aikaa kovin paljoa naaraan kummallisiin kotkotuksiin käytettäväksi, pitäähän se lauma ruokkia, ja suojella ja, ja ja... no totta puhune Uroksella oli kiire laittamaan Pyöräänsä, siis Harrikkaansa...). edit jos kuvaa tarkkaan katsoo, voi nähdä toisen jalan kärjen pilkistävän kuvan alareunasta....

Lankana 7 veljestä vaaleanharmaa, menekki132g. Puikot 4mm bambut. Näihin sukkiin löysin mielenkiintoisen mallikuvion neulojan käsikirjasta. Varren pituus on 21cm.


raitasukka, ihan perus 20 2n joustinta, jatkoin kärkikavennuksiin asti jalan päälle. Varren pituus 24 cm, lankana 7veikka, kulutus 132g 4mm.n bambuilla neulottu(lisäksi taustalla näkyy esikon pinkki jalka, hällä on nyt pinkki kausi menossa, kuulemma huoneen seinienkin pitäis olla pinkit...)


..ja kuvanlaatu sen kuin paranee... Tällaiset sukat olen tehnyt itselleni ja isälleni aiemmin, muistin että varren tikutus oli yhtä tuskaa mutta kantapään jälkeen neulominen tuntui tosi nopealta. Tämän parin kohdalla meinasi iskeä pahemmanlaatuinen toisen sukan syndrooma, kuvio taisi kuitenkin olla liiankin tuttu... lisäksi lanka uhkasi loppua enkä automatkalla olisi saanut siihen hätään lisää lankaa, joten jätin toisen sukan odottelemaan kotiinpaluuta.

lankana 7veikka graffitinharmaa, menekki 143g(ihan koko kerä meni, joten hiukka ilmaa oli tässä kerässä), 3,5mm metallikilkuttimilla tehty. varsi 24cm


tässä on kahta raitaa: ennen sinistä on pari kerrosta sammalenvihreää, joka harmillisesti ei kuvasta oikein erotu. lanka 7veikkaa, 4mm:n bambut, menekki 134g, varren pituus 25cm


Viimeisenä eisttelyssä raitasukka, väri vaihtuu aina 2n kerroksen välein. luulin että tämä olisi tosi mielenkiintoinen neuloa, ja niinhän se ensimmäinen sukka olikin, mutta toinen oli silkkaa tylsyyttä... Lankana 7 veljestä graffitin harmaa(jota paniikissa ostin lisää saadakseni 3. sukkaparin valmiiksi, ja jota sitten en siihen sukkaan tarvinnutkaan) sekä 7 veljestä Polkka, sinivalkea kirjava. Lankaa kului 118g, 4mm:n bambuilla, varren pituus 22cm.

Siinäpä ne. Yhteensä kulutin lankaa näihin sukkiin... lasketaas... 659g! ihan kiva lukema. Huomasi kyllä hartioissa että jotain on taas tullut tehtyä. Ihan kiva projekti, tosin ensi kerralla en kyllä lupaa tehdä kerralla ku ehkä pari sukkaparia kerrallaan, meinasi nimittäin stressi iskeä ja inspiraatiotakin piti välillä etsiä ihan ylöjärveltä asti...

Tällä hetkellä työn alla on jotain itselle ja jotain kaverille, omani esittelen sitten valmiina, ja kaverille menevä juttu onkin vielä puhtaasti salaisuus, jotain kivaa uuteen kotiin.

 

Oikein mukavaa ja aurinkoista ÄITIENPÄIVÄÄ!!!!