Vaihdoin blogini nimen ullan väkerryksistä vuodenvaihteen kunniaksi Villan tahtiin, sillä sen tahtiinhan täällä monesti mennäänkin; kuunnellaan miksikä tietty lanka haluaisi tulla sen sijaan,että mennään lankakauppaan tietty malli mielessä(toki sitäkin aina välillä tulee tehtyä) =)

 

Nyt kun vuosi vaihtui, ja raketit paukkuivat, on hyvä tehdä yhteenvetoa kuluneesta vuodesta, ja ehkä miettiä hiukan tulevaa vuotta. Parista blogista olen lukenut hauskan meemimäisen jutun, jonka avulla kulunutta vuotta on summattu, mutta koska se on omasta mielestäni tuhottoman pitkä ja sisältää asioita joita en välttämättä koe tarpeelliseksi täällä pohtia, niin en sitä itselleni kopioinut(niin, minut tuntevat arvannevat asioiden oikean laidan- en jaksa leikkiä kopioi painikkeiden ja sivujen eestaas pläräämisen kanssa, laiska kun olen.. ja koneella en yleensä pysty keksittymään ennenkuin tytöt nukkuu), vaan pohdin ilman että käytän hyväksi "valmista pohjaa".

Viime vuosi oli hyvin raskas, vaikka toki vuoteen kuului paljon ilonpilkahduksiakin. Käsityörintamalla tämä on näkynyt siinä, etten ole oikein nähnyt missään niitä PAKKO TEHDÄ ohjeita. On tuntunut tavallaan hyvin vaikealta aloittaa mitään uusia projekteja, eikä välillä mikään keskeneräisyyksistäkään ole kiinnostanut pätkääkään. Toki kun on vaan lakanut jotain tekemään, se tekemisen meininki on jäänyt päälle eikä ole malttanut työtä käsistään laskea. Paljon on ollut suunnitelmia mitä pitäisi tehdä, vaan se sanoista tekoihin siirtyminen on kin ollut asia erikseen. Kateellisena ja ihaillen olen lukenut muita blogeja, joissa on lankaa kulutettu valmistuneisiin töihin lähemmäs 10 tai jopa lähemmäksi 20 kiloa!

Tässäpä siis Viime vuonna valmistuneet käsityöni(kuvallisen listan löydät sivupalkista):

~Huovutettu pipo, 70g

~kauluri itselle, 71g(ei taida löytyä kuvaa arkistoista, enkä oel muistanut edes esitellä.)

~Bodaripohjesukat, 43g

~Oranssi pipo, 168g

~Huovutetut lapaset, 100g

~Joustinneulesukat, 30g

~makkaranvarsisukat, 31g

~Siniset elämänpuusukat, 63g

~Surupanta, 17g

~Rosepitsikukka, 2g

~Pöllöpaita, 354g(ja siihen pidennökset 70g)

~Lampunvarjostin, 48g

~pöllökämmekkäät, 44g

~2x pipo veljelle, yht. 76g

~Vastavärisukat itselle, 94g

~Kesäpiponen esikolle, 50g

~Pussukka kameralle, 30g

~Taikajakkukaverille, 500g

~Tiskirätti, 20g(lisäksi pari aiempaa veriota n. 15g/rätti(näistä ei valitettavasti ole kuvaa, tyttöjen leikeissä jonnekkin joutuneet), yhteensä kaikki rätit siis n. 50g)

~Mustat säärystimet, 80g

~Pipo puolivuotiaalle,22g

~pipo 3-vuotiaalle, 51g

~Pipo esikoiselle, 48g

~Pipo kuopukselle,50g

~virkattu bolero,448g

~Sukat koko n.22, 44g

~Pipo Kummitytölle(muistelisin painon olevan), 78g

~Säärystimet esikoiselle, 52g

~Kaupungin talvi-lapaset, 124g

~Oikein-väärin/error sukat äidille, 92g

~Pilkkihanskat 127g

~Ranteenlämmitin, 11g

~kirjoneulelapaset, 49g

~ x-kpl korviksia(en jaksa enää laskea noita =))

Eli yhteensä näihin valmistuneisiin(joita on 33 kpl)  on kulunut lankaa vaatimattomat 3187g. Määrä olisi varmaan isompi jos kaikki keskeneräisyydet olisi valmistuneet, mm. oma villatakki. No, saanpahan tälle vuodelle grammoja kasaan.

Viime vuonna tein ensimmäistä kertaa lampunvarjostimen, taikajakun, kämmekkäät, huovutetun pipon ja lapaset,pilkkihanskat,korviksia ja suunnittelin itse "hupparin" kummipojalle. Myöskin oma virkattu bolero on tavallaan omaa suunnittelua, kukan mallin ja mallivirkkauksen otin valmiista ohjeesta, muut sovelsin itse.

Suurin osa(18kpl) valmistuneista meni toisille, loput jäi näiden seinien sisäpuolelle(niistäkin suurin osa on tytöille).

Edellisenä vuotena en tullut seuranneeksi langankulutusta, joten siksi en voi verrata langankulutusta vuoteen 2008, mutta määrällisesti ole neulonut enemmän, vuonna 2008 valmistuneita töitä oli 28 kpl, tänä vuonna 33... plus tietysti korvakorut joita nyt ei sen kummemmin lasketa.

Tänä Vuonna ajattelinkin jatkaa langankulutuksen seuraamista, ihan hauskaahan tämä on vaikka välillä kehtuuttaa kaivella digivaakaa... tosin eipä sille vaa'alle muuta käyttöä meidän perheessä olisikaan ;)

Vähän myös mietin mitä tänä vuonna ehkä haluaisin tehdä, nämä ovat vain suunnitelmia, enkä ota stressiä jos jotkut tai vaikkapa kaikki jää suunnittelun asteelle... Jätän tilaa ahaa elämyksille ja yllätääville inspiraation pilkahduksille.

Suunnitelmia vuodelle 2010:

*Esikoiselle villahousut

*Oma villatakki valmiiksi

*Muutkin ufot valmiiksi(tosin dominopeitolle on armon aikaa annettu kesään 2012 asti...)

*tytöille huovutetut/paksut villaiset tossut

*sukkapari/kk(tää on hyvin epävarma, mutku niitä sukkia ei oo koskaan liikaa)

*itselle ihanat kirjoneulelapaset

*Huivi?

*Laukku(langat olis)?

*myssy itselle?

Lähinnä olisi painetta saada noi keskeneräisyydet pois jaloista pyörimästä, olis varmasti kaikkea muutaki mitä pitäis/tahtois/vois/sais tehdä, mutten halua asettaa itselleni liiaksi "pakotteita" jottein neulomisen ilo katoa.

Tällä kertaa en kuvia laita, Toivotan meille kaikille kanssaneulojille ja muillekkin kädentaitajille inspiroivaa vuotta 2010, aikaa itsellemme, läheisillemme, kädentaidoillemme ja kaikelle mikä on kullekkin tärkeää. Ei jännitetä, otetaan löysin rantein! =)