... tai ehken kuitenkin lähenpänä aniliininpunaista. Nimittäin tämä taikabolero, jonka tein kaverilleni.


Tosin kuvassa vielä langanpätkät päättelemättä eikä saumojakaan oltu vielä ommeltu. Tässä vaiheessa olin itsekin ihan ulapalla, että mitenkä tämmösestä palasta mukamas mitään boleroa tuleekaan. Vaan tulipa silti.


Tässä bolero edestä. Otin kyllä kuvan takaakin, mutten jaksa siirtää sitä enää kun tämä vuodatuksen kuvansiirto toimii etanannopeudella.

Bolerohan sai alkunsa eräänä lämpimänä päivänä heinakuun loppupuolella, kun olis kaverini kanssa kaupungilla. Hän kysäisi ohimennen, tekisinkö hänelle boleron kun olisi hänellä kaverin häät syksyllä. Mikäs siinä totesin, ja seuraavalla kerralla kun tavattiin, katsottiin kiva malli, ja lähdettiin kaupoille, siis LANKAkauppoille.

Tämä työ menikin tärkeys- ja kiireellisyysjärjestyksessä muiden tällä hetkellä olevien tekeleiden ohi, ja oli noepa tehdä paksun langan ja paksujen puikkojen ansiosta. Valmistumista viivästytti ainoastaan langan loppuminen kesken, kun piti etsiä tovi lankaa keri kaupoista(kunnes muistin erään kaupan josta yleensä AINA löytää niitä lankoja joita muualla ei välttämättä enää ole). Harmillisesti työstä oli neulomatta enää reilu 10 cm, kun lanka otti ja loppui. Jahka sain lankaa ostettua lisää, sain työn nopeasti valmiiksi ja pingottaakin maltoin.

Yksi syy miksi sain työn nopeasti valmiiksi oli varmasti mysö se, etten ole ennen tehnyt näitä taikajakkuja/taikaboleroita, joten uteliaisuus oli suuri kun piti miettiä miten ihmeessä boleron voi valmiina pukea päällensä.

Lankana on siis NOvitan cannes, lanka josta ensin ajattelin etten varmaan IKINÄ osta sitä(vaikkakin siinä oli aivan ihana vihreän sävy), mutta jota neulottuani halusin ostaa itsellenikin(vaikkei ole mikään unelmaneulottava). Lankaa kului boleroon pikkuista vajaa 500g(eikä sitten kerrota kenellekään että menin ja ostin itselleni sitä vihreää cannesia.Pakko oli kun sain Idean).

Puikkoina oli 6mm pyöröt, ja tuntuupa hassulta paksujen puikkojen jälkeen neuloa 4mm:n puikoilla(jotka ennen tuntu aika paksuilta, vaan nytpä tiedän paremmin).

Malli on novitan kesä lehdestä vuosimallia 2006(joutunen ehkä tekemään joskus itsellenikin samanlaisen.. ja näin ti-do lista kasvaa. taas)

Mutta nyt toivottelen teille oikein hauskaa viikonloppua, meitsi jatkanee keskeneräisyyksien kukkulan valloittamista. Ajattelinpa selättääkin sen. Sitten joskus...