Sain valmiiksi esikoiselle ja itselleni syksyksi piposet, tässäpä kuvaa:1840516.jpg
Tässä siis Esikoisen pipo. Valitettavasti Esikoinen ei halunnut tehdä yhteistyötä pipon päässäpitämisen merkeissä, joten tässä siis tälläinen tylsä pipo-lattialla-kuva.
Lankana on tädiltäni saamaa mysteerilankaa(en tiedä yhtään minkä nimistä, vähän mohairlangan tyyppistä mutei kuitenkaan, paljon paksumpaa, jumalaisen pehmeää, 2säikeistä lankaa).
Pipon olen tehnyt omasta päästäni, ainoastaan kuvion olen poiminut omasta neulojan raamatustani eli Vogue Knitting kirjasta(ostin joskus joltakin bloggaajalta, vaan en muista kuollaksenikaan keneltä).

Hauskinta pipon tekemisessä oli se, että kun olin tehnyt mallitilkun n. vuosi aiemmin, ja mallitilkun mukaan laskin silmukat, niin arvaattekos miten kävi? Jep, pipo on suhteellisen löysä esikoiselle, itseasiassa pipo mahtuu myös omaan päähäni.... No, ei takerruta pikkuseikkoihin, mahtuupahan kypäräyssy paremmin alle... =)

Ja tässä kuvaa omasta piposta, vieläpä omassa päässä, itselaukaisimen avustamana otettu kuva:
1838851.jpg
(voi helkkari miten sotkuinen tausta, älkää huomatko taustaa pliis...!)
Siis minähän en yhtään ihastunut tuohon kuvioon, en...! En halunnut täysin samanlaista pipoa kuin Esikoisella, niin teinpähän pipon alkuun tuollaisen vinoon menevän joustinreunan... Ja tämä pipohan on tehty samoilla silmukkamäärillä kuin tuo punainen pipo...
Lankana on samaa mysteerilankaa, harmaan värisenä.
Tässä vielä toinen kuva omasta päästäni(ei, en ole tykästynyt päähäni, vaan haluan näyttää erään toisen linssiluteen tai lähinnä ilmeensä) (älkää edelleenkään huomatko sotkuista taustaa)
1838822.jpg

Nimeä pipoille en ole vielä keksinyt, tällä hetkellä pipot menevät meillä syksymyssynä, toisaalta olen miettinyt näille jotain lehtiköynnöksen tapaista nimeä... Toisaalta, jos keksitte hyvän nimen niin ehdottakaa ihmeessä!

Käytiin tässä pipon valmistumisen jälkeen anoppilassa(pitihän se pipo testata käytännössä), niin eikö anoppi sanonut haluavansa samanlaisen! =) PIpotehdas siis pysynee toiminnassa(harmi ettei tuota harmaat lankaa ole riittävästi anopin pipoon, täytynee funtsia jokin muu kiva lanka...)
Langan tiheydestä sen verran, että valmiissa pipossa tiheys oli 18s/10 cm, ja mallitilkussa se oli n. 30s/10 cm... tässäpä tajusinkin jälkikäteen että mallikuviohan vetää tilkkua kasaan, siitä laskemisvirhe... =)

Myöskin avokin paita on sitä myöten valmis, että sitä ei tarvitse enää neuloa pätkääkään, enää tarvitsee vai hukuttaa se huuhteluaineveteen ja pingottaa... Mutta siinäpä se pulma onkin. Minulla olisi ison pahvilaatikon pohja, vaan pelkään että pahvi mönjääntyy ja pilaa neuleen. Mattoon en kehtaa pingottaa kun on noita hyvin uteliaita ja
tiedonjanoisia lapsukaisia(isompi osaa aukaista ovia, tosin ei vielä ulko-ovia), ja sänkykin on kuulemma off-limits(avokin mukaan neuleella ja nuppineuloilla ei ole mitään asiaa missään muodossa sängyn mihinkään väliin... ) dääm. Täytynee vaan koittaa pingottaa jossain välissä pahviin, voinhan aina laittaa pyyhkeitä neuleen ja pahvin väliin.