Tämä postaus siis sisältää kaikkea ratkutuksesta ratkutukseen(kuvia tällä kertaa ei heru...)! =)

Tiedätte kaikki varmaan ne kotitontut, jotka aiheuttaa käsineiden/sukkien toisen parin mystisen katoamisen? No meillä ne ovat huvin valikoivia; tyttöjen käsineiden parit kelpaa vain lainaan, mutta minun hanskat on sit NIIN ihania, että ne kelpaa, saman päivänä hävisi kolesta hansikkaasta pari! No eipä auttanut muu kuin alkaa neulomaan uusia lapasia, ensin meinasin tehdä jotkut kivat kirjoneulelapaset eräästä monille niin tutusta kirjasta(juu-u, minultakin ko. kirja löytyy...), vaan kun äkkiä pitää saada valmiiksi(huomenna pitäisi olla jo kädessä)niin ei auta muu kuin sileetä neulosta neuloa vimmatusti. Toinen lapanen on jo päättelyä vaille valmis. Aloinkin sit miettimään et pitäiskö varuilta neuloa kolme lapasta, kun se yksi kuitenkin katoaa, mutta kumman käden haskoja teen 2? Kun ne kotitontut sitten kuitenkin ottaa sen jolle en sitä "kloonia" kutonut... vaikeeta on immeisen elämä... =)

En muista olenko hehkuttanut täällä aiemmin kun kaverini saa tässä lähiaikoina vauvelin, mutta jokatapauksessa lupasin tehdä tulokkaalle villatakin(mielessäni suunnittelin jpotain ihanaa palmikkoa siihen villatakkiin tulevaksi), ja sanoi että 1 kerä 7veikkaa/nallea riittä mainiosti villatakin lisäksi myös muuhunkin. No ystäväni toi 3 kerää novitan karvalankaa, jonka olisi pitänyt riittää niin villatakkiin, töppösiin, myssyyn ja tumppuihin(ja olikohan vielä tilauksessa villahousut). No se kolme kerää meni jo pelkästään villatakin etu-ja takakappaleeseen.
No, ei siinä mitään, kyllähän sitä lankaa saa kaupasta lisää ja saikin, mutta sen neulominen on NIIN KAMALAA(ainakin minusta): tiheyden laskeminen on helvettiä(enkä sitä jaksanutkaan tehdä, joten aloitin villatakin uudelleen n. 7 kertaa), minkään kuvion neulominen olisi ollut ihan turhaa, kun eihän ne sieltä karvan alta minnekkään näy ja loppujen lopuksi meinaa iskee masennus kun mielessäni mietin jotain niin ihanaa neuletta ja nyt neulotaan ainaoikeeta.. plääh. Kaiken kukkuraksi epäilen onko neule edes lämmin kun on mitä on se materiaali siinä langassa. vali vali vali.

antakee anteeks tää valitus.. =)

Tumput, töppöset ja pipon meinasin tehdä sit sillä lailla, et neulon karvalankaa, ja jotain lankakorini kätköistä löytyvää punertavan violettia villalankaa sekasin, tulee ainakin lämmin, ja luulen että antaa kivan säväyksen yhdessä vaaleamman karvalangan kanssa. jos ei saaja tykkää, neulokoon paremman. nih. =)

Avokin paita on nyt sit siinä vaiheessa, et päätin hylätä pingottamisen ja ajattelin puolestaan paidan hukuttamisen jälkeen antaa sen kuivahtaa melkein kuivaksi ja höyryttää sitten. pääsen miettimästä sitä pinghotuspulmaa, ja avokkikin saa joskus jopa kokonaisen paidan sovitettavaksi paidan osien sijaan... saas nähdä alkaako ukko valittamaan että paita kutittaa... silloin ei hyvä heilu, ei... ! =D

Nonni, nyt on vähäksi aikaa natistu, taidan mennä pakertamaan toisenki lapasen valmiiksi että on kotitontuilla(tai ufoilla, niinkuin joskus myös olen niitä kutsunut) jotakin pöllittävää.

Kiitos ja anteeks.