Täti monikan laulua mukaellen siis.
Sain siis Novitan syksy 2007 lehdessä olleen vihreän kassin valmiiksi, ja tulos näyttää tältä:
1537306.jpg

1537362.jpg
Laukku on tehty ruskeasta 7veikka ja nalle langasta kaksinkertaisena.
Aloitin tämän uudelleen 3 kertaa, kun tuli erinäisiä mutkia matkaan: ensin oli liian pienet puikot ja laukusta olisi tullut hirvittävän kapea. siis laukku purkuun, ja selvittelemään sotkeutunutta lankaa.
Vahingosta viisastuneena seuraavaksi valitsin 8n puikot.
 Nyt käsialani oli NIIN tiukkaa, että silmukoita sai vetää puikolta hampaat irvessä, paitsi rakas Esikoiseni, joka kuin ihmeen kaupalla sai puikon neuleesta hämmästyttävän helposti sillä seurauksella, että silmukat lähti omille teilleen... ja eikun työ TAAS purkuun ja selvittelemään sotkeutuneita lankoja. Tässä vaiheessa aloi Luovutusvoitto nostaa päätään, vaan se pää hakattiin(kuvaannollisesti siis)alas(suurin ponnistuksin), ja 7n puikot esiin ja VIELÄ KERRAN aloittamaan työtä raskaiden huokailujen kera(tässä vaiheessa en kovin kauniita ajatuksia kassin alulle luonut...).Näillä puikoilla käsialani oli tiukkaa, muttei etusormeni huutanut armoa puikon pään osuessa siihen, niin sain työn jopa päätökseen.

Laukun väristä sanottakoon sen verran, että Nallen ja 7veikan ruskeathan eivät ole täysin saman väriset. Tosin itse pidin neuleen pinnasta juuri sen takia, että väri näyttää eläväisemmältä(voiko noin sanoa?).
Lankaa laukkuun meni vajaat kerät molempia, ja saumat yhdistin virkkaamalla. Reunojen virkkaaminen tuntuu mukavalta jo senkin takia, että se on niin nopeaa, eikä tähän työhän tarvinnut työnnellä nuppineulojakaan. Olisin voinut siis tehdä tuon jo aiemminkin, Esikoisen ollessa hereillä. Pelasin kuitenkin varman päälle, ja odotin että Esikoinen nukahtaa päikkäreilleen niin saan varmasti tehdä laukun rauhassa valmiiksi(esikoinen kun on kiinnostunut mm. nuppineuloista).

Laukku ei jää itselle, vaikka tuo ihana onkin, vaan menee kaverilleni, jonka sen alun alkaenkin tilasi. Voisin tehdä samanlaisen itsellenikin, mutta tämän työn kanssa painittuani jätän laukun tekemisen jonnekkin hamaan tulevaisuuteen... Avokki on muutenkin sitä mieltä että omistan jo liikaa laukkuja...


Esikoinen on myös ilmeisen kiinnostunut neulomisesta, tai ainakin typy  on huomannut että "äiti euloo":

1537340.jpg
(sit ei huomata tuota mahotonta sotkua taka-alalla...)