Emäntä, joka kaipasi jotain uutta kutomista ufoutuneiden tekeleidensä rinnalle. Niinpä hän osti rosee kukkapitsilaitteen, etsi kätköistään mohair lankaa sekä 2mm virkkuukoukun.  Aikansa kukkia väsättyään hän ajatteli yhdistävänsä ne toisiinsa ja katsovansa mitä saa aikaiseksi(ei kerrota kenellekkään että ohje kukkien tekoon ja muutaman hartiahuivin ym. tuli mukana, niitä mukaellen Emäntä sai kukkasensa edes onnistumaan). Miljoonien langanpäiden päättelyn ja katkomisen jälkeen tuloksena on tämä:
1396102.jpg

toisesta vinkkelistä(ei niin sotkuisesta siis) Tekele näyttääpi tältä:
1396115.jpg
Emännän yksi Suuri Rakkaus saapuukin sopivasti mittaamaan tekeleen, mitaksi tuli 160 leveyttä ja 79 korkeutta. Senteissä siis. Tekeleestä löytyy myös ainutlaatuinen yksityiskohta, nimittäin yhden puolikukan sisemmän kukan väri on eri kuin muissa. Ei, emäntä ei tylsistynyt ja päättänyt tehdä yhtä tarkoituksella erilaiseksi(joka sekin olisi voinut olla mahdollista Emännän pitkäpinnaisuuden ja luonteen tuntien), vaan niinkin arkinen kömmähdys kuin Langan Loppuminen. Lankaahan harvemmin saa Pitkäperjantaina kaupastakaan, kaupat kun tuppaavat olemaan juhlapyhänä kiinni(erivärisen kukanpuolikkaan löytää helpommin ylemmästä kuvasta, jossa se on suoraan silmien edessä...). Emäntä sai tekeleensä kuitenkin tehtyä, ja oli ihan tyytyväinen näkemäänsä. Olihan Emäntä Tekeleen takia harkinnut jo sekä Tekeleen että kukkapitsilaitteen roviolla polttamista Uskon ,Toivon sekä Rakkaudenkin loppuessa.
Emäntä päätti antaa Tekeleen kiitoksena Tädillensä, jolta Emäntä oli saanut aitoa lanpaanvillalankaa(mikähän olisi sitä väärennettyä...) 3 vyyhtiä sekä lämpimän lampaantaljan vaunuihin laitettavaksi toiselle, nuoremmalle Suurelle Rakkaudelleen(tosin taljahan on otettava aina vaunuista pois sisälle mentäessä, ettei Naapurin ylikesyksi ruokkima Kurre tule repimään taljasta villoja omaan pesäänsä). Mitä Täti Tekeleestä pitää, nähdään iltapäivällä kun Emäntä näkee Tädin niinkin surullisessa tilaisuudessa kuin Mummon(Tädin Äiti) hautajaisissa. Emäntää hieman arveluttaa onko kovin korrektia antaa Tädille huivia, kun Tämä hautaa omaa Äitiään... Emännän puolusteluksi voikin sanoa ettei hän näe Tätiään muulloin pitkän välimatkan takia, ja koska Tekele nyt vain sattui valmistumaan sopivasti tälle päivälle(eikä Emäntä TIETENKÄÄN edes yrittänyt saada Tekelettä tälle nimenomaiselle päivälle valmiiksi) niin kai sen voi antaa kunhan katsoo sopivan ajankohdan(ts. ei anna Tekelettä heti hautaamisen jäälkeen, mielummin vaikka ennen koko toimituksen alkua). Sen pituinen se.

Kukkapitsilaitteesta sanottakoon sen verran, ettei sitä poleta roviolla, se vain menee ahetkiseksi(ehkä pitkäksikin hetkiseksi) komeroon. Isännän Sisko ihastui myös kukkapitsiin sekä laitteeseen niin Isäntä teki Emännän hyvin ylpeksi ja iloiseksi tekemällä ITSE Siskolle oman kukkapitsilaitteen. Eihän se loppujen lopuksi kovia vaikeaa ole.