... ja päätin neuloa ja koota kaverin muksulle tulevan ruskean villatakin valmiiksi. Kaikki menikin hyvin, siihen asti kunnes tuli aika jolloin huppu pitäisi kiinnittää etukappaleisiin. Ongelma. Ohjeen mukaan puolet hupun alareunasilmukoista tulee jäädä vapaaksi, ja äin onkin, mutta se mikä nyt ei uppoa umpiluupäähäni, niin se, mitä niille vapaiksi jääville lurpakkeille sitten tehdään? Ajattelin tarkistavani(loogista, eikö) asian ohjeesta, mutta ko. lehti on kaverilla lainassa... Hölmöyksissäni ajattelin etten tarvitse ohjettasen kummemmin, kun vain kiinnitän osat paikoilleen. Kuitekin tämä on ensimmäinen villatakki johon tulee huppu, joten olisin EHKÄ voinut ajatella asian hieman toisin. Takkiin tulisi vielä huppuun ja etukappaleisiin resorit(napit ym.), mutta kun en tajuu niin en tajuu. Takin valmistuminen on siis NIIN lähellä mutta NIIN kaukana...

Tajusin myös että mulle tulee kiire jos meinasin saada kaikki(jopa ne hyvin häilyvät ideanpoikaset) suunnittelemani tekeleet valmiiksi. Nimittäin laskettuun aikaan on n. 4kk, enkä oikein usko että sairaalasta kotiutumisen jälkeen jäisi aikaa vielä kutomisille... Mitäs minä sitten teen, jos iskee hirveät vieroitusoireet kutomisenpuutteen takia? =)

Koska olen jumissa tuon villatakin kanssa, ja kädet syyhyää puikkojen kimppuun, aloitin tekemään uusimmalle tulokkaalle villahousuja. Onko kovin yleistä, että villahousut tehdään lahje kerrallaan? siis siihen ei tule etu- ja takakpl:tta, vaan kaksi sellaista kappaletta joiden saumat on keskellä edessä ja takana? No joka tapauksessa ohjeen löysin Neuleita kullannupulle, ja heti (tottakai) muokkasin ohjetta mieleiseksi; en tee reunaan mitään reikäkerrosta ja pujota nauhaa siihen, vaan teen sen verranpidemmän resorin että voin kääntää sen ja pujottaa sisälle kuminauhan. Kuvan laitan kunhan saan jotain valmiiksi... =)