... joten kyllä se talvi sieltä vääjäämättä tulla jolkottelee. Koska tunnetusti Suomen talvi ei tunne hellelukemia(mikä sääli!), täytyy tulevia talven pakkasia(hrrr!) silmällä pitäen varustautua asiaankuuluvin varustein.

 

Kaverille tekaisin sukkaset. Hällä on siro jalka, kokoa 35, joten ajattelin ettei tuon kokoisen sukan neulominen tuottane kovin suurta tuskaa, varsinkaan kun neuloja ottaa avukseen tis eiku rintalampun valoa näyttämään syksyn pimeinä hetkinä.

Vaikka sukka on kokoa 35, venyi se omaan 37/38 koon jalkaani siksi hetkeksi jotta sain kuvattua sukan mallikuviota, joka on Neulojan käsikirjasta napattu ja nimeltänsä "palmikkoraidat". Lankana näissä on musta 7veikka, jota kului sukkiin 80g 4mm puikkosilla. Näihin sukkiin tein ensimmäistä kertaa IKINÄ ranskalaisen kantapään. Tykkäsin sen verran, että teen kyllä tästä lähin kaikkiin sukkiini tuon. En ihmettele enää yhtään miksi kovin moni tykkää tehdä tämän kantapään, istuuhan se jalkaankin paljon paremmin kuin perinteinen kiilakantapää.

Jos on tehnyt villapökät kahdelle aiemmalle muksulle, niin pitäähän se tekaista myös kuopuksellekin. Sinänsä veikeä juttu näiden neulomisessa oli se, että näiden kanssa tuli hölmöiltyä ihan kiitettävästi, eräskin oli semmoinen etten tullut ajatelleeksi että ehkä tuon vyön alle vois neuloo pari senttiä ennenkuin aloittaa haarakiilan teon. Nyt vyö on sitten piirun verran liian alhaalla, mut olkoon. Onhan se hyvä tehdä tämmöisiä mokia viimeisimpiin villahousuihin, kun niitä ei ole aikaisempiin versioihin muistanut/tajunnut tehdä! 

Tässäpä hiukka kuvaa neitin päällä, jossa näkyy villahousut edestä(jos jollekin jäi epäselväksi onko villahousut päällä etu-vai takaperin tai jotain...)

Vyössä on mallikuvio nimeltä Chain Mail(kirjasta the ultimate sourcebook of knit and crochet stitches(oikein kirjoitusta ei sitten ole tarkistettu, ja nimikin voipi olla vähän sinnepäin)), läpässä on Lävistetty sydän(neulojan käsikirja) ja housujen sivusaumassa kulkee Hollow oak-niminen palmikko.

Villahousut on tuttua 7veikkaa, puikot entistä tutummat 4milliset. Paitse et lahkeet neuloin semmoisilla kantikkailla sukka/sormikaspuikoilla ja olkaimet 2.5 millisillä. Langan kulutus lienee kahden napin verran alle 195g(en muistanut punnita villahousuja ENNENkuin kiinnitin napit)

Kumma miten höyrytyksestä huolimatta tuo läppä lerpattaa, no olkoon, ei haittaa. Tässä kuvassa näkyy hieman paremmin tuo vyön kuvio, ja

tässä kuvassa näkyy sama kuvio vielä paremmin! Tosin tämän kuvasn tarkoitus oli näyttää lahkeen palmikkokuvio, mutta jälleen kerran jätämme tämmöiset pikkuseikat huomiotta ja ihastelemme sen sijaan vaikka villahousujen väriä, mikä sekään ei tässä kuvassa ihan oikein toistu... 

Että tämmöistä tällä kertaa. Villahousujen uusi (onnellinen= omistaja tuossa repii lahkeesta, tuntuu olevan unta vailla... Ensi kerralla taas jotain valmista, kunhan ensis keksin jatkanko keskenräisiä vai alottaisko uutta.... ;)