Minulla on varmaankin krooninen varpaus jäätymystauti, niitä paleltaa helposti kesälläkin ja syksyn tullen mun varpaat muuttuu täysjääkalikoiksi ilman asianmukaisia asusteita. Joskus aiemmin tein virkatut tossut, joiden pohjaan laitoin sock stop ainetta jarruiksi, parketti kun muuttuu luisteluradaksi villasukat jalassa. No, mulla on kylmien jalkojen lisäksi herkät nilkat, joihin veto käy helposti eikä nuo tossut lämmitä tahi suojaa nilkkoja pätkääkään. Tarvitsi siis neuloa uudet tossut jotka mielellään yltäis nilkkoihinkin.

tämmöiset niistä tuli. ja ihan oman pään mukaan. Lankana Novitan polku ei ole varmaankaan sieltä kestävimmästä päästä, mutta tässä oli niin herkulliset värit (ja tää huuteli kovasti haluavansa mm. tossuiksi). 

tämmöiset ne on jalassa. Ajattelin vielä lisätä tuohon varteen vihreet solmimisnauhat, niin voi halutessaan kiristää noi lerpattavat reunat tiiviimmin. nythän tossut tahtoo lähteä omille teilleen kuljeksimaan. Mut tykkään näistä silti! Valmiina nuo tossut näytti ihan siltä, et ne kaipais jotain pientä pintaansa, niin keksin nuo kirjailut. En ole ennen kirjaillut neulepintaa tai mitään muutakaan pintaa, mut noistakin tuli ihan kivat. Ja tottakai sock stopia pohjiin. Tällä kertaa laitoin vain yhden kerroksen tuota ainetta, se kun tuntuu helposti jalkapohjissa jos tekee liian paksut täpät/kuviot. :)

Nää tuli neulottua 2,5mm puikoilla, yllättäen aika löysää käsialaa tuli vaikka aluksi luulin et käsialani olisi tiukempaa.

Lankaa kului 31g(tässä siis mukana noi kirjailut)

 

kirjailut tein Svarta Fåretin Candy langalla, jota myydään 10 g kerissä. Ihan vapaalla kädellä en tuota kuviota kirjonut, vaan alle piirsin kuvion valkealla luomivärillä ja ikivanhalla eyelinerin "kynällä". Kyllä neuloja aina keinot keksii! ;)