Heipä vaan hei, elossa ollaan. Tosin sain tässä kuulla etten ole "tervettä" päivää nähnykkään, omaan nimittäin kroonisesti sairaat nielurisat! Tällä hetkellä jonottelen nenä-korva-kurkkupoliklinikalle nielurisaleikkauksen arviointiin.... mut se siitä. Tämän luulisi olevan käsityöblogi, ja tarkoitus olisikin esitellä valmistuneita, nyt kun pikkuipana viihdyttää itseänsä möngertämällä isosiskojen lähellä... siskoilla kun on paljon paremmat lelut ja leikit, kuinkas muutenkaan!

Tässä kesän kynnyksellä virkkasin pikkuiitalle Kullanmurun kesäpiposen hyvin hämärästä ulkomuistista. Tällä kertaa halusin aloituksen umpinaiseksi(siis en halunnut sitä reikää sinne päälaelle), ja tämän HYVIN monimutkaisen muutoksen takia teinkin aloituksen noin seitsemän kertaa ennenkuin onnistuin... ;)

Kun pääsin tästä miltei ylitsepääsemättömästä onkelmasta eroon, loppu suijuikin kuin tanssi, viimeiselle kerrokselle asti. Silloin nimittäin loppui lanka. Ja koska omaan lähinnä semmoisia lankoja joiden värierät vaihtuu ja niitä lakkautetaan tämän tästä, ei minulla tietenkään ollut mahdollisuuksiakaan saada ko. lankaa mistään lisää(langan värikin ostettu joskus aikoja sitten kirppikseltä).  Enkä kyllä välttämättä olisi lähtenyt yhden kerroksen takia uutta kerää ostamaan muutenkaan. Onni on siis (liian iso?) lankavarasto, sieltä nappasin toista väriä ja avot! hyvä tuli!!


lanka siis on Novitan tennesseetä, jota kului 53 grammaa 3,5mm koukulla.Sitten. Keksin et mullois tuolla yks keskeneräinen, uhkaavasti ufoutuva tekele, joka meinaa ufoutua ihan vain oman laiskuuteni takia. Potkaisin ihteeni persuuksille ja otin sen käsittelyyn. tai lähinnä käsittelyä tarvitsi oma pää, kun piti tehdä muutamat laskutoimitukset, joiden teko alkoi jo aikoinaan kehtuuttaa, vaikkei mistään ylitsepääsemättömästä hommasta ollutkaan kyse. Laskin kouraan ja homma etenikin oikein hyvin. Tässä lopputulos


Alunperin ohje on Suuri Käsityölehdestä numero 3/07, mutta ohjeessa oli alussa niin paljon virheitä, niin en luottanut siihen alkumetrejä pidemmälle. ohjeesta opn otettu lähinnä mitat ja palmikkokuvio, muuten olen kaiken laskenut itse. Hihatkin on ohjetta pidemmät. Mohair langan valitsin neuleeseen lähinnä siksi, koska lehdessä malli oli tehty puuvillalangasta ja se teki mielestäni neuleesta raskaan ja peltimäisen näköisen. Mohairilla sain euleeseen kaipaamaani keveyttä. Alkuperäisessä mallissa oli myös kaulus, jota en omaani halunnut. Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa kiinnitys olisis ollut narulla, mut mie tykkään napeista. 

Lankana käytin siis Topp Mohairia, tuommoista ihanaa beigeä, jota kului noin 126g(punnittu nappeineen päivineen, joten langankulutus heittää siis hieman. mut eipä takerruta pikkuseikkoihin siellä, eikä täällä! ;))

Puikot olivat kokoa 4mm.


kun sain valmiiksi tän ja sovitin, huomasin että alareuna jäi lerpattamaan. Aikani pohdin, teenkö asialle mitään, mutta koska asia selkeästi vaivasi, päätin pujottaa kumi/rypytysnauhaa, ja lopputulos onkin oikein kiva.


Kuva on huono, tiedän, mutta tämän tarkoitus olisi näyttää, että kuminauhan kiinnitin pikkuisiin nappeihin neuleen sisäpuolelle, eikä niitä huomaa etupuolelta laisinkaan. Viksua vai mitä?


ja tälläkertaa kuva on väärinpäin... hoh hoijakkaa... no mutta tässä näette nää kivat napit, jotka löytyivät oasta nappivarastosta. Mulla on semmoinen viehelaatikko(ei semmonen iso, vaan yksikerroksinen) täynnä nappeja, en varmaan ikinä saa käytettyä kaikkia... Osa on tullut avokin mummon asunnolta hänen kuoltuaan... hällä oli semmonen peltipurkki(kahvipurkki) täynnä nappeja, ja ne olivat menossa roskiin... enhän mä niitä voinut mitenkään hylätä!

Tämä boleron on omasta mielestäni ehkä juhlavahko, ei ehkä sovi(ainakaan näin kesähelteillä) arkikäyttöön... katsotaan muuttuuko mieli jahka ilmat viilenee.

Juhannuksen tienoilla olimme koko perhe(tai melkein koko isännän puoleinen suku) mökillä, ja pitihän sielläkin olla jotain pientä mukana. mulal ei ole oikein minkäänlaista tukan piilotinta niille päiville, kun suihkussa ei ole muistanut/jaksanut käydä, ja ihmisten ilmoille pitäisi mennä(toinen vaihtoehto on se et tukka on päivän kampauksesta eri mieltä kuin minä). Sit muistin että joskus kaverin kans mietittiin että sitä calorymetryn voisi tehdä myös puuvillasta, jolloin se ei niikään toimisi päänlämmittimenä vaan hiuksien koristeena. No, koska oltiin edelleen mökillä, minulla oli Novitan bambulankaa mukana eikä tietenkään minkään valtakunnan ohjetta, paitsi ainoastaan muistikuva tekniikasta. Joten lähdin siitä et teen samannäköisen, mutta oman pään mukaan. ;)

mallikuvioksi otin suoraan ainaoikein neuleen, en halunnut tähän joustinneuletta ollenkaan. lyhennettyjä kerroksia tein kolmen silmukan välein, mutten kuitenkaan ihan keskelle. lopputulos tässä:


ihan kiva tuostakin tuli, tosin neulos on joustanut ihan mahdottomasti, ja nyt en edes tiedä missä mahtaa kyseinen tekele luuhata. tyttöjen lelukorissa jossain kai. Tätä en ole punninnut ollenkaan, ei tähän kovin paljoa lankaa tuhrautunut, mutta puikot oli 4.mm. Ajattelin muokata seuraavaksi tätä niin, että tää olis umpinainen, ja ehkä kuminaunaa niskan alla vetämässä neuletta kasaan? katellaas jahka tässä taas kerkiää testailemaan. Mutta asiansa ajaa hyvin, peittää likaisen/huonosti asettuvan tukan ihan hyvin.


Semmosia tällä kertaa. Meidän Justiina heräsi näköjään kesken unien, ja näin iltasella ei isukin syli yleensä kelpaa. Yritän päivitellä hiukan useammin, ja pitäisi tätä ulkoasuakin päivittää, mut se jääköön sit johonkin toiseen kertaan. Lämmintä kesän jatkoa, ja sopivasti sit niitä sateitakin niiden helteisten päivien väliin niin ei nurtsit kuole