Muuttotouhut ollaan saatu kunnialla tehtyä, ja miltei kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa. Loput löytänevät paikkansa ajan kanssa. Tämän alkuvuoden aikana olen saanut valmiiksi nämä pilkkihanskat(pilkillä käyn yleensä vain kerran vuodessa, synnyinkaupunginosan järjestämissä pilkkikisoissa, tosin viime vuosina ollaan käyty lähinnä kannustamassa isin pilkkimistä ja syömässä makkaraa).


Idean näihin hanskoihin sain silloin kun neuloin siälleni joululahjaksi pilkkihanskat. Nämä aloitinkin jo heti niiden valmistumisen jälkeen, mutta jostain syystä innostus lopashti kesken kaiken. Päätin sitten tehdä loppuun asti kun keväämmällä nämä hoksasin keskeneräisenä. Hanskathan ovat lasten kanssa kätevät: jos lapsen rukkaen on huonosti, ei tarvise koko haskaa ottaa ködestä pois, sen kun vain kääntää lapasosan rystysten puolelle. Lapasosaan tein ensimmäistä kertaa ikinä kirjomalla tuon samaisen kukkaosan kuin valkealla taustallakin, ja kyllähän sen jäljestä huomaa että ensikertalaisia ollaan. Olisin tietty voinut purkaa ja tehdä uudelleen, mutta jostain syystä ajattelin ettei tuo haittaa. Näkyypähän kehitys sitten toisessa hansikkaassa.


hanskat olivat kovassa käytössä valmistuttuaan, olihan vielä sen verran viileitä kelejä, ja muut haskat tottakai pakattuina jossain(samaisessa paikassa oavt edelleen, uskoisin että löytynevät syksyllä varastokopin muovikasseista)

Lankana käytin Novitan Huopasta, valkoista ja mustaa. Tarkoitus oli käyttää jämäkerät, vaan molempia jäi vielä jonkin verran jäljelle. saas nähdä mitä niistä keksiikään vai keksiikö mitään. Lankaa kului 99g, puikot oli 4mm bambut. Mallineuleen nappasin mary oljen kirjasta, jonka olen näköjään kadottanut. Räkä. Kirjan nimi oli "lisää kintaita(ja jotain vielä jonka olen unohtanut)" Onpahan hyvä syy ostaa uusi mikäli törmään kyseiseen teokseen. Sikälikin kirjan katoaminen harmittaa, että käytin sitä tosi paljon, siinä oli kivoja mallineuleita lapasiin yms juttuja.


Isäntä oli pakannut myös innoissaan mun silmukkamerkit, jolloin tuli tarve tehdä lisää. sit tein nää:


Tosin näistä mulle tuli mieleen mun paras(ja vanhin) kaveri, niin lähetin sit noi hälle ja itelleni tein uusia. niistä en malttanut kuvaa ottaa, kun piti saada äkkiä käyttöön :)

Maaliskuussa sattui jotain ikävää. Äitini sairastui epilepsiaan, ja on siitä lähtien joutunut suht usein sairaalaan. Lääkietasapainoa ei ole ihan vielä ilmeisesti saatu kohdalleen, ja natrium-arvot veressä oavt jatkuvasti matalat. Tarvitsin pahimpaan huoleen terapianeuletta(varsinkin kun silloin ihan alkuun lääkärit epäilivät aivokasvainta), joten nappasin kerän oranssia spektriä, ja selailin mallineulekirjojani. Löysinkin pari kivaa mallineuletta, ja eikun mallitilkun tekoon. Mallitilkun(jota yleensä en neulo) jälkeen sain tiheyden ja pääsin itse asiaan. En tiedä oikein vieläkään, kelle tätä neuloin, mutta tekemisen halu oli valtava. En muistakaan milloin palo neulomiseen oli noin kova, olisin voinut ihan hyvin unohtaa syömiset sun muut "turhuudet", pakko oli nueloa, se oli ihanaa, ja neulos näytti mahtavalta! Sitten se tapahtui: lanka loppui kesken, eikä tietenkään minulla ollut enempää lankaa oranssina. pinkkinä kyllä olisi löytynyt 2 kerää, mutten halunnut vaihtaa väriä kesken kaiken. Onneksi on ravelry ja kahelit siellä! Laitoin nimittäin sinne viestiä, ja jo löytyi kanssaneuloja jolla oli tätä lankaa, ja joka oli halukas luopumaan siitä rahallista korvausta vastaan! hältä ostin sitten lankaa 5 kerää(ei ainakaan pääse lanka loppumaan kesken ;)). Tässäpä lopputulosta


Kuvasta ei oikein näy kuvio, kun lanka on mitä on. Piposta tuli kuietnkin liian löysä omaan päähäni, sillä syystä tai toisesta mallitilkun ja valmiin pipon tiheydet on eri(tilkussa 18s/10cm, pipossa 15s/10cm). Onnea on veli joka tykkää löysistä pipoista, joten veljen pää on suojattu auringolta... ;)


Tuossa kuvio näkyy hieman paremmin, vaikka kuva onkin epäselvä. Mallikuvio palmikkoon löytyi kirjasta "the ultimate sourcebook of knit& crochet stiches.


...ja nämä kierretyt ruudut ovat kirjasta neulojan käsikirja. Pipon kanssa kävi sikäli kivasti, että kun veli sai pipon, ja oli kävellyt paikalliseen kuppilaan, niin jo oli joku yrittänyt ostaa pipoa suoraan päästä 4 tuopillisella... eli mitä 4 tuoppia maksaa, jotain 20 euroa? Ihme kuitenkin ettei veli ollut myynyt pipoa, joskus tuntuu että veli möisi vaikka minut orjaksi afrikkaan jos vaan tarpeeksi hyvän tarjouksen saisi... ;D hkäpä olen vielä veljelle tarpeellinen, pidänhän hänet lapasissa, sukissa ja pipoissa!


tämän joustimen keksin ihan vahingossa mallitikkua tehdessäni. oli arkoitus tehdä normaali 2n2o joustin, ja jostain syystä olin tehnyt 2o1n joustinta. Olin laskenut työn nurinpäin pöydälle kun aloin imettämään pieninta, ja siinä imettäessäni huomasin joustimen nurjan puolen. Säikähti siinä pieninkin tissillä kun heurekaa hihkuin... isäntä ei enää edes hymähtänyt, on tainnu jo tottua miun viirauksiin.

SAGITA

Lanka: novitan spektri oranssi

Puikot: 4mm:n pyöröt

Langankulutus: 76g


Siinäpä sitä riittää taas luettavaa, toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti :)