Hupsista heijaa, on taas tovi vierähtänyt viimeisimmästä postauksesta. Kiitoksia edelleen kaikille kommentoijille, makuupussista pidän itsekin, mut pitäis vain saada se vauva sinne sisälle niin näkis sit miten se käytännössä toimii. Tosin täällä Kuopiossa on nyt ollut niin kylmää, ettei vauvaa uskaltaisi edes ulos viedä, makuupussissa vielä vähemmän.

Odottavan aika on pitkä sanotaan. Tässä kohtaa yhdyn sanontaan täysin! Ensimmäistä kertaa ikinä mulla on raskaus nyt mennyt yli lasketun ajan... edelliset raskaudet kun päättyivät viikolla 38+6, ja nyt mennään viikolla 40+5... Saas nähä miten kauan tää vauveli viihtyy yksiössään, viime postauksen kirjoitushetkellä kun noita supistuksia tuli 2-5 minuutin välein, ja eilen oli taas semmonen pari tuntinen jolloin noita supistuksia tuli n. 10 minuutin välein. Tää on ollut ihan hassua aikaa, tuntuu kuin ekaa lasta vasta odottaisin...


Tekaisin viime vuonna yhteistyössä äitini kanssa tytöille kestojoulukalenterin, josta tuli hiukan liian suuri, eikä keksitty avokin kanssa sille oikein mitään paikkaa. Sain tuossa syksymmällä idean tehdä tytöille joulusukat, ne kun saa laitettua minne vaan(ja meillä oli pienenä veljien kanssa äitini tekemät tosi suloiset vakosamettikankaiset joulusukat omilla nimikirjaimilla varustettuna). En omista ompelukonetta(vaikka siitä kovasti unelmoin), joten  tekotavaksi valikoitui, yllätys yllätys, neulominen. Kesällä ostin eräältä kaupunkinettikirpparisivulta n. kilon lankaa, jossa oli mm Huopasta, joten lankakin löytyi omasta takaa. Päätin myös huovuttaa sukat jolloin ne olisi vankemmat. Valitettavasti sukat meinasivat jäädä kesken, kun jostain syystä sukkien neulominen ei oikein innostanut, vaikka kytö neuloa oli kova. Tosin, kun sain vaan silmukat luotua ja aloitettua työn, niin loppuhan sujui melkein itsestään. Valmista tuli nopeasti, ja ainoastaan koko oli asia mitä piti miettiä enempi.


Mutu-tuntumalla pistelin menemään, ja siinäpä valmiit tuotokset. Sukkia ajattelin tekeväni alunperin vain kaksi, mutta esikoinen ja keskimmäinen vaativat että vauvallekin pitää oma sukka tehdä;joten minähän tein. Pienihän tuo on, mutta tehdään sitten isompi kun sen aika on. Isommista sukista sen verran, että ovat kooltaan 4 vuotiaan jalkaan sopivat. Lanka on perus Huopasta punaisena ja ilmeisesti jotain raitahuopasta? Novitan Huopasta kuitenkin, puna-oranssi-vihreäraitaista. Isommista sukista ei taida erottaa, mutta toinen on tehty toisen vastakohdaksi, resori, kärki ja kantapää on tehty toisessa perusHuopasesta ja toisessa raidoittuvasta. Pienin sukka on tehty lähinnä raitahuopasesta, ainoastaan resoriin käytin punaista Huopasta. Näihin sukkiin meni vajaat kerät Huopasia, tosin minulle korkkaamattomia,kun "käytettyinä" ostin. =)

Lankaa näihin kului siten, että iinan sukka painaa 68g(sukat on punnittu vasta koristelun jälkeen, joten langankulutuksessa on heittoa punnitustulokseen), Even sukka 63g, ja pikkusukka 31g... yhteensä siis sukkien kulutus on 161g noin suurinpiirtein. Puikot oli kokoa 5mm


Olen tehnyt myös neulomisen saralla tavallaan uuden aluevaltauksen. Olen nimittäin suunnitellut tekeväni jo pari vuotta itselleni polvisukat, ja vihdoinkin sain sellaiset tekaistua. ja vielä omasta päästä(tai no, perussukkahan se polvisukkakin on!


ja het perään parempi kuva...


Sukat tein ensinnäkin elämäni ensimmäistä kertaa käyttäen 2,5mm sukkapuikkoja(joista osa oli metallisia ja osa bambuisia). Alunperin piti kyllä tehdä ihan vaan perusvarret, mutta kun huomasin että varret oli liian löysät, niin nostin vaan varsia ylöspäin ja aloin välillä mallata jalkaan, milloin pitäisi pohkeen kavennukset aloittaa. Vähän jäi kyllä askarruttamaan olisiko kuitenkin kannattanut tehdä jonkin valmiin ohjeen mukaan, kun tuntui että kantapäähän jäi silmukoita liian vähän, vaikkakin nilkasta sukat istuu oikein hyvin. kantapään jälkeen tein kavennuksia liian vähän, joten jalkapöydälle tuleva osio on hieman löysä(vaikka nimenomaan napakat sukat olisin halunnut). Kaikenlisäksi aloitin kärkien kavennukset liian myöhään, joten sukka on piirun verran iso. ei kuitenkaan niin iso ettei kenkään menisi, mutta kuitenkin. Aluksi mietin josko purkaisin kärjen ja tekisin uudelleen, mutta kun ei pyöri jalassa niin olkoon... teenpähän uudet jos niikseen tulee.

lankana näihin käytin ihanan oranssia Nallea(150gkerä), jota kului sukkiin 114g(mikä on muuten vähemmän kuin mitä 43 koon sukkaan menee 7veikkaa(tai mitä minä olen saanut uppoamaan itse neulomiini hieman pidemmän varren omaaviin miestensukkiin). Lisäksi yllätyin miten nopeasti sukat valmistuivat, oletin tikuttavani näitä vielä ensivuonnakin... tosin oletin vauvankin syntyvän paljon aiemmin, jonka vuoksi luulin myös sukkien kokevan kurjan ufoutumisen kohtalon...

Aloitin kevään/kesän kynnyksellä hetken mielijohteesta tytöille tekemään hihattimia, lähinnä halusin kokeilla erästä pitsikuviota. Halusin myös vihdoinkin käyttää laatikoissa pyörineet halvennuksesta hamstraamani puuvilla(keinokuitu) Novitan langan mahdollisimman tarkkaan. Olin hölmö ostanut kuin huumaantuneena olikohan Novitan Sofia-nimistä lankaa, enkä todellakaan ymmärrä minkä takia(paitsi hinnan: aluksi hintaa kerillä oli 1e ja myöhemmin piti ostaa vielä LISÄÄ, kun hinnasta oli otettu puolet pois...). Kai sitä silloin mietti tekevänsä jotain tytöilleen(taitytölle, en ole varma odotinko saati olinko jo saanut toisenkin tytön) pinkistä langasta.

Katselin hieman lehdista ja netistä hihattimien ohjjeita, enkä kyllä lämmennyt yhdestäkään, ne kun neulottaisiin tasona, joka tietäisi saumojen ompelua.... EHEI, tää täti tekee pyörönä ja niin alkoi aivonystyröiden armoton hieronta... pitsineulos olikin jo valmiina mielessä, joten seuraavaksi piti saada parista elohiirestä mitat otettua... suosittelen lämpimästi lapsen mittaamista lapsen ollessa unessa, tai muuten melkein tiedottomassa tilassa... kesken leikkien kun mittaamisesta ei tahdo tulla mitään! Mittaamisten ja laskutoimitusten jälkeen olikin aika siirtyä sanoista tekoihin, mikä ei sekään mikään unelman täyttymys ollut... lanka kun tuppaa halkeilemaan neuloessa, ja muutenkin tuntui ikävälle neuloa...


tässä on nyt ensimmäinen versio. Tän piti tulla mukamas esikoiselle, tein ensimmäisten mittojen mukaan, mutta valmiina huomasin liian pieneksi... ONNI on pikkusisko, jolle hihatin sopii mainiosti, vaikka hihat tuossa näyttävätkin hieman lyhkäisille... lankaa pienempään hihattimeen meni 111g


tässäpä kuvaa isomman hihattimesta, neiti antoi ottaa kuvan "vain takaa", mutta eipä mitään, kuvasta näkyy tuo pitsikuvio.

Mallineulos on vogue knitting kirjasta, nimeltänsä simple vine. puikkoina on käytetty 5mm sukkiksia, selkäosassa 5,5 pyöröä, ja resorireunuksessa 6mm pyöröä.

Esikoisen hihattimeen lankaa meni 118g(enkä saanut edes kaikkea lankaa tuhottua, voi rähmä)

Nyt pitääkin miettiä enää miten erotan hihattimet toisistaan jollain muulla lailla kuin vertaamalla noita toisiinsa, virkkaisinko kukkaset kiinnitettäväksi johonkin, vaiko rapuvirkkausta erivärisillä langoilla vaiko mitä...


Tytöillä oli tällä viikolla viimeisen kerran kerhoa ennen vuodenvaihdetta, ja ajattelin että kerhon kivoille tädeille olisi kiva antaa jokin pieni joulutoivotus. Päädyttiin tekemään joulukortit, joissa on joulukoristeet kuuseen(tai minne vaan) laitettavaksi. Dropsin sivuilta(en nyt jaksa linkittää, sori) löysin tämmöiset kivat ja nopeat ohjeet.


Siinä siis kaksi korttia vieretysten. molemmille kerhotädeille virkkasin siis punaisen joulusydämen ja valkoisen lumihiutaleen/joulutähden. En tiedä olisko noita kannattanut tärkätä tai mitään, päädyin antamaan tuommoisenaan. Lumihiutale on siis kortin etukannessa, ja sen sisäpuolella on tuo sydän. toisella sivulla on sitten perinteiset joulutoivotukset.

Punaisen sydämen lankaa en tiedä, jotain puuvillalankaa kuitenkin. valkoinen on tennesseetä, Sydämiin lankaa kuluin 2,5mm koukulla yhteensä 6g ja lumihiutaleisiin 3mm koukulla yhteensä 8g.


lisätään nyt vielä yksittäiskuvat molemmista

 

RAUHAISAA JOULUNAIKAA KAIKILLE!!!!!!!!!!