aina se tulee. Vaikka olenkin enempi kesän lapsi, pidän syksystäkin; vesisateesta(ainakin silloin kun ei tarvitse pistää nenäänsä ulos), ruskasta, pimeistä illoista jolloin voi pistää kynttilät luomaan tunnelmaa. Tänä vuonna syksy tuntui tulevan ihan kertalinttuulla, hellekeleistä suoraan syksyn viileyteen. Tytöillä alkoi kerho, ja aamuisin heitä sinne viedessäni syksyn viileyden tunsi korvissa. Olen joskus aiemmin villiä(?) nuoruutta eläessäni tullut palelluttaneeksi korvalehteni(eihän nyt pipoa voi päässä pitää kun kampaus menee pipariksi), ja nykyään korvia alkaakin vihloa tosi herkästi. Ajankohtaiseksi tulikin pipon kaivaminen päähän.

Eräs kaverini oli tehnyt bloom pipon(linkki ravelryyn), jossa oli suorastaan nerokkaasti tehty reunus. halusin kokeilla reunuksen ideaa, ja siitä se mopo sitten karkasi käsistä....

reunus on siis tehty edellä olevan bloom pipon mukaan. Aluksi siis tehdään tuo reunus, jossa ensin luodaan x-määrä silmukoita(itse taisin luoda 16 silmukkaa... ehkä), ja ne neulotaan 1o, nosta 1 nurin neulomatta(lanka jää silmukan eteen nostettaessa) kerroksen loppuun asti. ja tätä yhtä kerrosta toistetaan siihen asti kunnes pituus on riittävä. Tällä tavalla reunuksesta tulee paksumpi, tavallaan kaksinkertaisen tuntuinen.

Loppuosa piposta onkin omaa tuotantoa, mallineuleen katsoin neulojan käsikirjasta, kun en jaksanut tavata lontoota saati että olisin ymmärtänyt sitä(no okei, piti vaan saada äkkiä pipo valmiiksi, ei silloin jouda englanninkielistä ohjetta seuraamaan... varsinkaan kun ohje oli koneella, kone kiinni ja vuorokaudenaikakin oli illan, tai ehkä jo yön puolella jolloin se äo-määräkään ei enää mairittele).

 

valmiista piposta tuli ehkä ensimmäinen hyvin onnistunut pipo IKINÄ!!! tykkään kovasti, ja vaikka pipo on hiukan liian lämmin vielä näille syksyn keleille(lämpimän reunuksen ansiosta), niin pipoa on pakko pitää päässä. Siksi tätä tulikin kuvattua aika paljon.... ;)

 

Lanka on jotain vanhaa(?) novitaa, Katja nimeltään, jota kului pipoon 46g. Puikkoina käytin 4 pyöröä ja lopussa bambusukkiksia.

Yritin tehdä langasta pipoon sopivat lapaset(ajattelin että olisin esitellyt hienon setin, johon olisi kuulunut pipo, lapaset ja ehkä kauluri/kaulahuivi(kauluri on lasten kanssa touhutessa paljon vaivattomampi kuin kaulahuivi)), mutta langalla oli muut mielessä. Nimittäin sain purkaa lapasen tekeleen yhteensä 4(!) kertaa ennenkuin älysin luovuttaa... Vaikka neuloin miten pitkään ja kavensin vaikka millä tavalla, keskisromi se vain aina jäi lapasen reiästä kurkkimaan... Piti ihan soittaa neulovalle kaverille että mites ne lapasen kavennukset tehtiin, kun en tuntunut osaavan mitenkään... ja lapasia on tullut varmaan eniten neulottua... Neljännen kerran jälkeen luovutin ja purin koko lapasen tekeleen singoten kirosanoja hiljaa mielessäni. Mutta vielä minä ne lapaset teen, tosin eri langasta, tuo lanka ei vaan tahdo lapasiksi!

 

Oon mie muutakii tehny kun tuon yhen piposen(joka on ollut jo valmiina jonkin aikaa, kuvien siirto uudelle koneelle on vaan jäänyt). Käytiin viikko sitten sunnuntaina kylässä isäni luona, joka kutsui tulemaan myös viikon päästä(siis huomenna) kun hän juhlistaa täyttäessään pyöreitä. Kovasti snaoi, ettei tarvii mitään hommata, mut pitäähän sitä jollain tapaa ihmistä muistaa... joten illalla kotiuduttuamme alkoi lankakorin myllääminen, ja lankojen armoton kaivelu. Langat löytyi, ja tänään sain tekeleen valmiiksi ja pääteltyä samantien!

jep jep, eli sukathan ne.Isä on kova kalamies, ja kalamiehen jalat on hyvä pitää lämpimänä :)

Lankana sukissa on 7 veikkaa graffitin harmaana, vaaleampana harmaana, valkeana jossa oli sinisiä pilkkuja(tälle oli oma nimensä, mut en mie ennee muista sitä), ja puhtaana valkoisena(viimeinen valkea raita ennen kärkeä). Sinipilkullinen lanka olisi EHKÄ riittänyt molempiin sukkiin, mutten halunnut joutua purkamaan niin tein ihan suosiolla puhtaalla valkoisella viimeisen raidan. värieron huomaa luonnossa, sillä sinipilkullinen lanka on peruja mummoni neulomisajoilta(nykyään mummo taitaa neuloa tuolla pilven reunalla), joten lanka on hyvin hartaasri marinoitunutta.

Lankaa kului sukkiin 125g, puikkoina 4mm bambut. Sukissa tein jalkapohjaan joka 4. silmukkariviin ainaoikein/helmineuletta, joka elävöittää kivasti neulepintaa. jalkapöydällä jatkuu varren  20 2n joustin. Kantapää on perusvahvistettu, tosin siinäkin tein raitoja ihan vaan kokeillakseni miten kantapään raidoitus onnistuu.

Sukat ovat kokoa 43.

 

Tää menee treffaamaan erästä keskeneräistä joka pitää saada EHDOTTOMASTI ennen vauvan syntymää valmiiksi. Mulla kun ei riitä taito(eikä kädet) neulomaan ja näpyttelemään samanaikaisesti. ;)