kuten otsikkokin kertoo, tässä postauksessa on pinkkiä ja mustaa väriä tarjolla.

olisin saanut eräs ilta kummitytöltä Rovaniemeltä puhelun, en vaan pystynyt juuri silloin hälle vastaamaan kun olin omia lapsukaisia nukuttamassa(ja EHKÄ saatoin nukahtaa toisen viereen... taas kerran). Joten seuraavana päivänä soitin Tyttösen äidille,joka kertoi aiemmin tytölle tekemäni kesälärän käyneen pieneksi, ja toiveena olikin saada pikaisesti uusi pipo. Kaiken lisäksi he olivat tulossa seuraavalla viikolla Kuopioon, joten toiveena luonnollisesti oli saada pipo samalla kertaa päätä suojaamaan auringolta. Tokihan minä nyt kummitytölle piposen virkkaan, ja kun kaapissa sattui olemaan vielä pinkkiä Tennesseetä niin eikun kuokku heilumaan!


Koska edellisen kerran olin omaa(!) tuotostani virkannut vuosi sitten, olin kiitettävästi unohtanut miten pipo tehdään! Onneksi olin aikoinaan laittanut ohjeen(tosin hyvin epämääräisen, anteeksi siitä, joskus vielä sen teen uusiksi) tänne omaan blogiini, joten siitä oli hyvä seurata. Tosin kovin orjallisesti en voinut ohjetta seurata, koska pipo oli tarkoitus tehdä reilu 4 -vuotiaan päähän sopivaksi. Loppujen lopuksi tein pipon oikeastaan ihan kokonaan uusiksi, aloituksenkin tein erilailla jotta saisin päälaelle tulevan aukon mahdollisimman pieneksi.Sydänkuvionkin tein hieman erilailla, joten...mutta oli hyvä katsoa aluksi miten olen ennen sen pipon tehnyt jotta sain jotain kuvaa millanen sen pipon pitikään olla(tytöt sattui juuri silloin olemaan isänsä kanssa puistossa, omat kesäläränsä mukanaan, joten en voinut heidänkään piposta mallia katsoa). Kaiken lisäksi olin virkkaamassa viimeistä pylväskerrosta lieriin, kun huomasin ehkä n. 5cm ennen kerroksen loppua, että lanka on nyt finito. Seuraavana päivänä lampsin kauppaan ostamaan lisää pinkkiä tennesseetä(jota siis olin edellisen kerran ostanut n. 2 vuotta sitten), jonka väri ei tietenkään ollut lähimaillakaan sama! Siitähän ei lannistuta, purin kerroksen alkuun(ehkä saatoin hieman jupista/sadatella itsekseni), ja aloin virkkaamaan vuorotellen pylväitä vanhalla ja uudella värillä. Sanomattakin on selvää, ettei moinen väreillä ramppaamienn ainakaan nopeuta virkkaamista, mutta lopputulos oli oikein kiva. Pisteenä i:n päällä lopuksi tein tavoilleni uskollisena rapuvirkkauskerroksen uudella pinkillä, ja nättihän piposta tuli!

Kummityttö oli äidiltään huolissaan kysellyt että "eihän se kummitäti nyt tee hänelle vaan poikien väristä pipoa", ja tuntui olevan mielissään kun sai piposen päähänsä. Lutunen.

Koukku oli 3,5mm ja lanka Tennesseetä(novita) jota kului 82g. pipon olisin varmasti saanut ilman alku- ja loppuhankaluuksia valmiiksi päivässä, mutta kaiken kaikkiaan aikaa meni kolmisen päivää.


Avokilla alkoi kesäloma. tarkoittaa siis sitä, että minähän se lomailen, eli siis nukun aamulla pidempään kun avokki nousee lapsien kanssa ylös. Kesäloma tarkoittaa myös sitä, että nyt olisi sitten aikaa toteuttaa pari suunnittelulasteella olevaa ideaa. Aamulla sitten isäntä tokaisikin et nousepas ylös niin päästäään maalikauppaan. Tytöt oli tottakai mielissään, hyvä että kerkesin "aamu" teen ja pari leipäsiivua syödä, kun jo ptii joutua kauppaan... no, ei me sieltä mitään maalia(vielä) ostettu, tapettia ja liisteriä vain(no, tarttu sieltä mukaan värikarttoja kuitenkin). Meillä on ollut siis jo pitkään tarkoituksena tapetoida tästä olkkarin likeinen(eteisen käytävä aukeaa suoraan olkkariin, tämä seinä on tavallaan eteistä ja olkkaria) kermanvaalea seinä. Alunperin aikoinaan mietittiin jotain tiili/kivikuvioitua tapettia, mutta(en enää muista kummalta idea alunperin lähti) tultiin siihen lopputulokseen, että koska olkkarin verhot on musta-harmaat(siinä on siis graffitinharmaata ja vaaleampaa harmaata mustan lisäksi), että jotain graffitin harmaata kivaa tapettia siihen, kiitos(ja minut tuntevat tietävät etten oikeasti pidä harmaasta, siitä vaaleesta harmaasta varsinkaan).

"Maalikaupassa" katsottiin sitten tummia tapetteja, joita oli vaikka millaista ja millaisessa hintaluokassa. loppujen lopuksi päätös piti tehdä kahden paperitapetin kesken: toinen oli graffitinharmaa mustilla kuvioilla, tai saman sarjan musta tapetti hopeisilla kuvioilla. Päädyttiin(tai minä päädyin) siihen hopeiseen, sehän heijastaa kivasti valoakin, ja tässä on kahden ensikertalaisen aikaansaannos!


vähän yläreunasta tapetti vielä repsottaa, ja muutamia kohtia piti tussilla korjailla kun tepitin pinta vähän niinkuin irtosi... ja tuo keskellä oleva rinkula on jotain extraa kamerasta, ilmeisesti linssiä pitäis joskus putsata... Ja ihan tuolla seinän reunalla näkyy heijastuvat vastapäätä olevalla seinällä olevan peilin peilikuva... sen siitä saa kun salamalla kuvaa..


tässä vielä lähikuva tuosta mallikuviosta,ja saumakin näyttää olevan irrallaan... pikkuvikoja, mutta omasta mielestäni onnistuttiin tosi hyvin, minäkään en ole ennen liisterisutiin koskenutkaan! =)

tämmöistä kivaa tällä erää, nyt menen jatkamaan yhtä keskeneräisyyttä kans, ja ehkä saattaisin käydä hakee herkkuja... hauskaa viikonloppua kaikille!