EDIT: vaihdoin joulun kunniaksi sivupohjan punaiseksi,Tai siis yritin mutta jostain syystä sivupohja ei vaihtunut vuodatuksen omaan punaiseen sivupohjaan... korjailin myös kirjoitusvirheitä

2162889.jpg
Otsikko viittaa siis sukkien kuvioon, joka on napattu Vogue Knitting kirjasta, nimellä "tree of life". Kuvio on sukassa periaatteessa väärinpäin niin siitä sanaleikki sai alkunsa... Sukat ovat menossa pukinkontissa isälleni, joka on innokas kalamies.
Aikoinaan mummoni hoiti sukankutomisen meidän suvussa, ja niitä sukkia oli meillä jossain vaiheessa kotona joka paikka pullollaan, sukat olivat AINA samalla lailla tehtyjä... raidat tietyn paksuisia, tietyssä kohtaa varressa. Mummoni siirtyi tuonpuoleiseen tämän vuoden maaliskuussa, eikä loppuaikoinaan enää ollut "neulontakuntoinen". Ajattelin että niitä sukkiakaan ei isälläni mahda enää kovin monia olla ehjänä...

Kengän kokoakaan ei tarvinnut utsia keneltäkään, kun veljeni ja isäni puhuivat kenkiensä numeroista silloin, kun tyhjensimme edesmenneen veljeni asuntoa. Silloin ei todellakaan olleet villasukat(tai niiden neulominen) mielessä, mutta kengän numero jäi mieleeni(ehkä siksi kun veljelläni ja isälläni on sama jalan koko). Miettiessäni joululahjusta isälleni ko. asia pamahti mieleeni, eikä muuta enää tarvittu.

Sukat ovat omassa jalassani, joten näyttää ehkä hieman oudoille(itseasiassa tuon villasukan alla on toinenkin villasukka). Itselläni kun tuo kengän koko on hiukkasen pienempi kuin isälläni, mutta haitanneeko tuo.
2162891.jpg
Tässä kuvassa pitäisi kuvion näkyä hiukkasen paremmin kuin edellisessä.

Sukan neulomisesta on sanottava sen verran, että jostain kumman syystä minusta tuntui molempien sukkien varsia neuloessa, että sukka ei etene ensinkään, mutta kun päästiin kantalappuun ja siitä eteenpäin, sukka edistyi vauhdilla! Aiemmin kun on tapahtunut juuri päinvastoin: kantalapun jälkeen on tuntunut että sukan neulominen jumahtaa siihen paikkaan, eikä sovittaessa sukkaa omaan jalkaan senttejä näy tulevan vaikka kuin urheasti kerroksia kertyisikin.
Lanka on seiskaveikkaa, ihanaa sammalen vihreetä, ja huolimatta salamasta, on sukan väri aika liki oikeaa.

Olen näihin sukkiin todella tyytyväinen, lankaa meni vajaa kerä(olin varautunut lankaa menevän kerä/sukka, kun ei ole aiempaa kokemusta sukkien neulomisesta toiselle ihmiselle).

Näiden kuvien myötä toivottelen kaikille oikein mukavaa ja rauhallista joulua, palailen asiaan varmaan joulun jälkeen mikäli saan jotain valmiiksi.