vaikka hiljaista onkin ollut. Nimittäin kun aloittelee useampia töitä, niin silloin tuppaa käymään niin ettei oikein tahdo mikään valmistua(ja tietenkin veljen kuolema vaikuttaa edelleen lamaavalla tavalla)... Mutta viimeinkin voin jotain esitellä:
2082905.jpg
Voi järkky tuota kuvanlaatua(otettu itselaukaisimen avulla vessassa, tsekattu peilinkautta että kuvaan tulee huivi eikä mitää ylimääräistä itkettynyttä peikonpärstää=) ).... No tässäpä on ensimmäinen sarjassamme joululahjukset: äidilleni kaulaliina. Itseasiassa ietin kovasti annanko joululahjana, vaiko antaisinko kunhan valmistuu. No, tulinpahan kuitenkin siihen lopputulokseen että annan tämän joululahjana, onhan Mummo ollut kilttinä... =)

Pitsikuvion löysin Vogue knitting kirjasta, sillä erolla, että kirjassa pitsikuvion kuva oli otettu kahden mallikerran välistä, eli kuvassa kuvio oli eri kuin kaaviossa... no, ihan kiva tuli siitä huolimatta.
2082908.jpg
TUossa näkyy sitten se pitsikuvio hieman selkeämmin.
Mallihan on tuon pitsikuviota lukuunottamatta ihan oma, ja huivia tein lähinnä aina töihin mennessä bussissa.Pituutta huivilla on 130senttiä,leveyttä sopivasti =)
Lankana on rose mohair, se limen vihreä mitä nyt ei kaupoista saa. Alun perin tarkoituksena oli että neulon niin kauan kuin lankaa kerissä riittää, mutta äitini tuntien liian pitkä huivi jää käyttämättä. Sitäpaitsi minusta pituutta on nyt ihan sopivasti, vaikka kaksinkerroin käännettynä ja kaulan ynpäri kiedottuna(niinkuin ylin kuva näyttää) huivi on lyhyehkö. Painolle huivia, eiku huiville painoa tuli huimat 62grammaa. Eli loppulankahan menee jämälankalootaan oottamaan hillitöntä inspiraation tynkää, mikä kylläkin yleensä ehtyy ennekuin sitä kerkiää hyödyntämään... =)